Kaliteli vede özgürce bir yaşam için Uzun Ömrün Formülü Lif sizler için hazır.
–
Şu Konular ilginizi çeke bilir :
–
Beslenme alışkanlığımıza ekleyerek düzenli tükettiğimiz takdirde tüketmeyenlere kıyasla sindirim sistemi, diyabet, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma ihtimali fazlasıyla azalır. Yani tüketenlerin yaşam standardı yükseliyor ve daha sağlıklı bir yaşam onları bekliyor. Günlük tüketim miktarı 25-30 gram aralığında olan lif; bağırsaklarımızın çalışmasını düzenleyerek kabızlık, hemoroid ve divertikul gibi sindirim rahatsızlıkları önler. Yapılan araştırmalar yüksek miktarda çözünmeyen ve düşük yağlı lif içerikli beslenmelerin kolon kanserinin önüne geçtiğine dair bulgular elde etti. Bunun sebebi dışkı miktarında artış sağlayarak kanserojen içerikleri bu yolla vücuttan atması olarak görüldü.
Bu tarz besinler bağırsaklarımızdaki kolestrol bağlar ve emilmesine engel olur. Bu şekilde kolestrol seviyeleri düşerek kalp ve damar hastalıkları riski azalır. Diyabet hastalarının mutlaka beslenmelerine eklemeleri gereken lif, insülin üretimini ve şekerin kandaki emilimini azaltıp kan şekerinin dengelenmesini de sağlamaktadır. Ayrıca yeterli seviyede bu besinlerden tüketmek doğal ve sağlıklı olarak kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Lif içeren besinlerin enerji miktarı az olduğundan ve de suyu emme özelliğinden dolayı midede yoğunluk hissini arttırarak acıkmayı geciktirir.
Peki Lif oranı yüksek olan gıdalar nelerdir? Yulaf, çavdar ,arpa, tam tahıllı ekmek, makarna , brokoli karnabahar, mısır, havuç, elma, nohut, bezelye, kuru fasulye, tohumlar ve kuruyemişler, bu gıdalara örnektir. Yani sebzelerde , baklagillerde ve narenciyelerde en kolay tüketimi sağlayabiliriz. Yukarda günlük ideal miktarın 25-30 gram olduğunu belirtmiştik. Bu 30 gram lif neye tekamül eder? Bir fincan pişmiş mercimek (4gr), bir dilim esmer ekmek (2gr), yarım fincan yulaf ezmesi (9gr), yarım fincan pazıotu (1gr), Bir kabuklu elma (4gr) , bir havuç (3gr) ve bir kabuklu haşlanmış patatese (2gr) denk gelir.
–