AFT Nedir

Umut Demirel     16-05-21     Genel          496 Defa Okundu

AFT Nedir

, Ücretsiz olarak bir çok kişi ile bağlan, sizlere yine bir bilgi ile baş başa bırakmak istiyorum.

Asıl adı aftöz ülser olan aft, birçok nedenden ötürü oluşabilir. Günümüzde çok yaygın olarak görülen bir sağlık problemidir. Ağzımızın içerisindeki mukoza zarında görülmektedir ve bu tabakanın zarar görmesi ile oluşmaktadır.
Dudaklarda ve yanağın iç kısmında çıkarmaktadır. Genellikle zayıf bağışıklık, vitamin ve mineral eksikliği, çölyak hastalığı ve ergenlik hormonlarının dengesizleşmesi gibi nedenlerden çıksa da çok farklı sebepleri de olabilir.
Aft bulaşıcı bir rahatsızlık değildir. Çoğunlukla kadınlarda ve ergenlik çağındaki gençlerde görülür. Tedavi yöntemi basit ve etkilidir. İlaç ve merhem kullanılarak tedavi edebileceğiniz gibi evde de doğal ve bitkisel kürler ile aft yaralarından kurtulabilirsiniz. Peki genel olarak aft nedir?
Aft Nedir?
Birçok nedenden ötürü ağızda oluşan yaralara denir. İç yanaklarda ve dudak içinde oluşur. Aft bir hastalık değildir ve bulaşmaz. Çoğunlukla zayıf bağışıklık sistemi nedeniyle çıkar. Bu yaralar ciddi bir boyutta değilse 2 ile 7 gün arasında iyileşir ancak yaralar ileri boyutta ise yaraların iyileşmesi

1 ile 2 ay sürebilir.
Aft Yaraları Neden Olur?
Ağız içinin tahriş olması.
Mineral ve vitamin eksikliği.
Bağışıklık sisteminin zayıf olması.
Gıda alerjisi.
Hormonlardaki dengesizlik.
Kadınlarda oluşan adet problemleri.
Diş ve diş eti rahatsızlıkları.
Behçet hastalığı.
Çölyak hastalığı.

Diş teli ve takma diş kullanımı.
Aft Yaraları İçin Bitkisel Çözümler
Aft yaralarından kurtulmak için evde de bitkisel kürler uygulayabilirsiniz. Aşağıda bu bitkisel yöntemlere yer verdik.
Tuzlu Su: Bilinen en yaygın yöntemdir. Antioksidan özelliğe sahip olduğu için aft yaralarına neden olan mikroorganizmaları öldürecektir. Bu kürü uygulamak için 1 bardak suya, 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve bu su ile günde 3 defa gargara yapın. Suyu en fazla 1 dakika ağzınızda tutun ve kesinlikle yutmayın.
Karbonat: Karbonat ağız içinde oluşan iltihaplar ile savaşmak için birebirdir. Kabartma tozunu dikkatli bir şekilde direk olarak iltihap üzerine uygulayabilirsiniz. Yaralarınız ulaşılması zor bir yerde ise karbonatı su ile karıştırarak macun kıvamına getirip diş fırçası yardımı ile sürebilirsiniz.
Aloe Vera: Birçoğumuzun evinde bulunan aloe vera çok faydalı bir bitkidir. Elbette bu bitkiyi aft yaralarınızı tedavi etmede kullanabilirsiniz. Aloe verayı direk iltihap üzerine sürebilir ya da özünü su ile karıştırarak gargara yapılabilir.
Limon Suyu: Limon içinde bulunan vitamin ve mineraller ile aft yaraları için birçok uzmanın önerdiği bir yöntemdir. Limon suyunu gargara yaparak kullanabilirsiniz. Günde 3 defa yapılabilir ancak kesinlikle yutmayın.
Sumak: Daha önce ağız yaraları için sumak gargarası yapabileceğinizi duymuş muydunuz? Sumak gargarası da basit ve etkili bir yöntemdir. 1 bardak suyu kaynatın ve içine 1 tatlı kaşığı sumak ekleyin. Kaynattığınız bu karışık ılıdıktan sonra süzün ve günde 3-4 kez gargara yapın.

AFT Nedir

AFT Nedir


Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?